Loading... Please wait...

Newsletter


Inlocuirea ecranului de la telefon. Cand este necesara si cum faci alegerea potrivita

Postat in data de 9th Jun 2022 @ 8:56 PM

 

La scoala, la facultate sau in drumetiile de zi cu zi vei intalni oameni care merg peste tot cu telefonul mobil, chiar si tu! Cu siguranta citesti aceste informatii de pe ecranul smartphone-ului sau este in apropierea ta. Deoarece utilizezi telefonul cotidian, pot aparea uneori accidente si situatii neplacute care pot duce la spargerea ecranului sau la anumite defectiuni ale acestuia.

 

Ti s-a stricat telefonul, intampini probleme la display, ai ecranul spart sau touchscreen-ul nu iti ia fiecare comanda? Atunci afla cum faci alegerea potrivita pentru inlocuirea display-ului si cum te orientezi catre produsul corespunzator smartphone-ului tau.

 

Cand inlocuiesti ecranul telefonului mobil?

Ecranul telefonului mobil este compus din sticla, partea tactila si display-ul propriu-zis, cel LCD. Daca intampini probleme sau ti-a scapat acesta din mana, asigura-te ca ecranul nu este spart, ciobit sau deteriorat. 

 

Daca acesta are un aspect bun, atunci problema este din interior: reporneste telefonul, verifica aplicatiile instalate - poate unele dintre acestea interfereaza cu buna functionare a mobilului, actualizeaza sistemul de operare, verifica ecranul tactil realizand miscari rapide, lente si semnele speciale si, in ultim caz, revin-o la setarile din fabrica.

 

In cazul in care niciuna dintre metodele mentionate nu a functionat, atunci este timpul sa te prezinti cu dispozitivul la o echipa profesionista pentru reparatii telefoane unde iti vei inlocui ecranul acestuia. Tine minte ca manopera si costul display-ului difera de la un brand la altul, cat si de calitatea produsului schimbat.

 

Ce probleme pot aparea la ecranul unui telefon mobil

Telefoanele Android pun la dispozitia utilizatorilor numeroase functii moderne, jocuri si aplicatii care le usureaza munca de zi cu zi si le ofera un plus de divertisment. In acelasi chip, telefoanele Apple au aceleasi specificatii diversificate, insa aduc un grad mai mare de optimizare. Cu toate acestea, indiferent de brand, arhitectura interna, specificatii si design, ele pot intampina urmatoarele probleme comune la display:

  • Telefonul nu raspunde la comenzi. Atunci cand dispozitivul nu mai raspunde inseamna ca exista o defectiune a touchscreen-ului, lucru care necesita inlocuirea completa a ecranului. Daca ai comanda vocala activata, da-i telefonului o sarcina, iar in cazul in care nu raspunde la aceasta inseamna ca problema nu este doar la ecran.

  • Ecranul palpaie. Daca ecranul palpaie, atunci lumina display-ului LCD este defecta, asadar este important sa rezolvi aceasta situatie imediat, astfel poate fi afectat si restul device-ului.

  • Pixeli defecti. Pixelii pot intampina numeroase probleme, ei putand fi prea contrastati sau prea putin colorati, pixeli morti sau chiar pixeli „corupti” care apar si dispar. Unele cazuri pot fi rezolvate cu interventia unui expert in domeniu fara inlocuirea componentelor, insa de cele mai multe ori ecranul trebuie inlocuit.

  • Ecranul nu se aprinde. Un telefon care nu se aprinde poate avea mai multe cauze, printre care si ecranul. Daca nu se aude niciun sunet, sau vibratie  atunci cand incerci sa-l deschizi sau sa-l inchizi, inseamna ca ai telefonul defect.

  • Ecranul este intunecat. Ecranul intunecat poate fi efectul unei probleme aparute la pixeli sau la iluminarea interioara a telefonului.

  • Ecranul este spart. Atunci cand ecranul este spart sau ciobit, singura solutie este aceea de a inlocui intregul display. In caz contrar, crapatura se poate mari, umiditatea, praful si apa pot patrunde in interior sau te poti taia in sticla.

 

Sursă foto: https://www.pexels.com/photo/space-gray-iphone-6-196653/ 

Cum poti sa iti protejezi ecranul telefonului?

In primul rand, este important ca de fiecare data cand utilizezi telefonul sa te afli intr-un loc sigur, astfel incat sa nu te distraga de la activitatile tale, dar sa fii atent si la dispozitiv. Pentru protejarea ecranului sunt recomandate foliile de protectie display, ele putand fi fabricate din plastic sau din sticla tratata termic: tempered glass. 

 

Fiecare dintre acestea ofera un plus de siguranta decive-ului tau, asa ca nu ezita sa ai grija de acesta! O alta metoda prin care poti proteja ecranul este o carcasa de telefon care acopera si display-ul acestuia, precum husele duble, flip sau book.

 

Cum cureti telefonul mobil?

Telefonul mobil, asemeni celorlalte dispozitive digitale si nu numai, are nevoie de intretinere periodica. Pentru a ingriji corespunzator smartphone-ul, fara ca ecranul sa se strice, este indicat sa urmezi pasii urmatori:

  • Inchide telefonul si scoate toate accesoriile din acesta: castile, cablul de alimentare etc;

  • Scoate telefonul din husa chiar si atunci cand vrei sa cureti doar ecranul. In caz contrar, reziduurile vor ramane pe marginile display-ului.

  • Poti folosi solutiile special dedicate curatarii ecranului si telefonului smart sau sa creezi o solutie chiar la tine acasa, cu apa distilata si alcool izopropilic de 70%.

  • Utilizeaza o carpa, laveta sau alt articol din material de microfibra. Pulverizeaza o cantitate moderata de solutie pe aceasta. Nu pune lichidul direct pe telefon!

  • Sterge delicat ecranul si restul telefonului, apoi lasa-l cateva minute sa se usuce.

 

Contacteaza o echipa profesionala de reparatii GSM si inlocuieste-ti ecranul telefonului mobil atunci cand acesta se sparge sau apar anumite defectiuni software deoarece ele pot cauza mai multe probleme intregului sistem al smartphone-ului: patrunderea lichidelor in interior, deteriorarea procesorului etc. Pentru a te asigura ca toate datele tale sunt in siguranta, salveaza-ti periodic fisierele: pozele, videoclipurile, documentele muzica pe un dispozitiv extern sau Cloud online.